Wat is een whiteboard-animatie (en wat niet)?

whiteboard animatie

Wat is visual storytelling? (en wat niet)?

Visual storytelling is iets anders dan ‘opleuken’ met illustraties of met bewegende poppetjes. Bewegend beeld betekent in een whiteboard animatie het ‘vloeibaar’ maken van het verhaal. Bij live tekenen wordt het beeld vanuit het niets, namelijk een leeg whiteboard, opgebouwd. Het ‘meelezen’ tijdens het tekenproces levert een heel andere manier van participeren van de kijker op, een heel andere manier van informatie opnemen. De kijker kan letterlijk zien wat je bedoelt en waar je naar toe wilt.

whiteboard animatie

Whiteboard animatie = meekijken = meedenken

En zien is geloven. Lijn voor lijn, stap voor stap en scene voor scene wordt het kijk-en denk-landschap uitgebreid en groeit de kijker actief mee naar de kern van je verhaal. Precies waar je hem of haar hebben wil. Een whiteboard animatie van twee minuten geeft je een ijzersterke basis om je boodschap of strategie te verfijnen in een presentatie, brainstormsessie of teamdag.

Benieuwd wat Speedcartooning voor jou kan betekenen? Bekijk ons portfolio en bekijk animaties van tevreden klanten die je voorgingen. Bel 06-31301915 of vul vrijblijvend het contactformulier in voor meer informatie.Tot spreeks!