Explainer-video? Dat verklaart alles!

whiteboard animatie

Verstand van vertellen

‘Speedcartooning heeft toch helemaal geen verstand van mijn product of dienst?’ vraag je je misschien af. “Hoe kunnen ze dat dan uitleggen?’ De basis voor elke uitleg animatie is het script. Om een goed script te kunnen schrijven moet je vooral goed kunnen lezen en goed kunnen luisteren. Een verhaal vertellen is zorgvuldig kiezen wat je wel en wat je niet vertelt, visueel en tekstueel. De gouden regel voor iedere scriptwriter is: ‘Show, don’t tell’. Op basis van jouw input maakt de scriptwriter een script met geen woord te veel of te weinig, en waar jij je uiteraard in herkent. 

Verstand van visualiseren

Als het verhaal zorgvuldig is opgebouwd en stevig in de steigers staat, gaan we in de tweede fase op zoek naar de animatie, naar de definitieve storytelling visual. Daarom knippen het script op en zetten we achter elkaar in een soort roadmap van scenes, het storyboard. Hoewel we ons houden aan het script en steeds terugkoppelen naar de opdrachtgever, vinden we in deze fase van de animatie het verhaal vaak totaal opnieuw uit. En dan wordt het pas echt leuk, want dan ervaar je pas echt de meerwaarde van visual storytelling.

Bekijk ons portfolio

Op de pagina ‘werkwijze’ wordt stap voor stap uitgelegd hoe de productie in zijn werk gaat. We begeleiden het gehele maakproces van script tot complete uitlegvideo. Speedcartooning heeft inmiddels 10 jaar ervaring en is een kleine studio die alles in eigen hand heeft. Al overtuigd? Ga naar de contactpagina en maak een afspraak voor een intakegesprek waarin we jouw wensen en de (bijna) onbeperkte mogelijkheden van de verbeelding op elkaar kunnen afstemmen.Tot spreeks!

Informatieve Whiteboard-animatie over reorganisatie afvalinzameling Gemeente Amsterdam

EDGE Stadium in Amsterdam offers its tenants and users the highest environmental and innovative standards. EDGE Stadium will have a reduced energy consumption of approximately 70%.