Hoe verloopt de productie van een whiteboard animatie en wat kan ik terug verwachten

Fase 1 : scriptwriting

whiteboard animatie

1 : Scriptwriting is de basis voor de animatie, maar een goed script schrijf je niet zomaar even. Kees is echter een fanatieke taalfundamentalist die iedere basistekst kan omtoveren tot een puntgaaf script met precies de juiste lengte en flow.

Fase 2 : storyboarding

whiteboard animatie

2 : Als het verhaal stevig in de steigers staat, knippen het script op en zetten het achter elkaar in een soort roadmap van scenes. Dat noemen we het storyboard, waar we de tekenaar op loslaten. In deze fase van de animatie wordt het pas echt leuk, want dan ga je de meerwaarde van visual storytelling ervaren. Na groen licht van beide partijen gaan we naar de volgende fase.

Fase 3 : live drawing en recording

whiteboard animatie

3 : Storyboard ok? Dan wordt de video volgens het storyboard scene voor scene live opgenomen op het whiteboard.

Fase 4 : video en audio editing

4 : In de laatste fase wordt de oogst aan beeldmateriaal aan de editor toevertrouwd die video en audio minutieus stroomlijnt tot een goed lopende animatie. Na de viewing kunnen er nog allerlei digitale correcties worden uitgevoerd en eventuele accenten worden versterkt. Pas als alles goed zit, is jouw whiteboard animatie video klaar!

Wat betaal ik en wat krijg ik?

Speedcartooning hanteert 1 werkwijze en 1 prijs, dat vinden we transparanter dan zogenaamde basic of luxe uitvoeringen waarin we meer of minder kwaliteit beloven of inleveren. Je betaalt voor de lengte van de animatie, per (halve) minuut en de standaard uitvoering is excellent. Prijsindicatie per minuut is EU 1250, daarna EU 700 per halve minuut, inclusief voice-over.

Een spoedopdracht is mogelijk als de agenda dat toelaat en als de opdrachtgever zelf ook in staat is versnelde input te leveren. Standaard doorlooptijd is drie tot vijf weken. Interesse? Bel Kees Smits voor een intakegesprek op locatie: 06 31301915