Hoe verloopt de productie van een whiteboard animatie?

Fase 1 : scriptwriting

whiteboard animatie

1 : Voor het schrijven van het videoscript levert de opdrachtgever een ruwe basistekst aan, die in samenspraak met de opdrachtgever door Speedcartooning wordt bewerkt tot compact definitief videoscript. Deze fase is de taaiste en neemt meestal een aantal werkrondes in beslag, totdat er voor beide partijen een videoscript ligt dat voldoet aan alle eisen: juiste inhoud, opbouw en lengte.

Fase 2 : storyboarding

whiteboard animatie

2 : Het definitieve script vormt de basis voor het storyboard, waarin het script in een aantal scenes wordt opgedeeld en waarin het benodigde visuele ‘landschap’ wordt ontworpen dat scene voor scene live voor de camera zal worden getekend. Na groen licht van beide partijen gaan we naar fase

Fase 3 : live drawing en recording

whiteboard animatie

3 : De stap van storyboard naar bewegend beeld is nogal een overgang waarin het een en ander over het hoofd kan worden gezien. Deze kunnen we kiezen voor een tussenstap met een zogenaamde animate: een ruwe video van de nog niet-bewegende beelden van het storyboard met de bijbehorende voice-over, voor een audio-video flow check en een allereerste look-and-feel impressie. Alles ok? Dan wordt de video volgens het storyboard live opgenomen op het whiteboard.

Fase 4 : video en audio editing

4 : audio en video-editing waarin video en audio minutieus worden gestroomlijnd en eventuele geluidseffecten worden toegevoegd. Na de viewing kunnen er nog kleine digitale correcties worden uitgevoerd. Jouw whiteboard animatie video is klaar!

Wat betaal ik en wat krijg ik?

Speedcartooning hanteert 1 werkwijze en 1 prijs, dwz we bieden geen vage basic of luxe uitvoeringen, geen goedkopere of haastige shortcut waarin wordt ingeleverd op kwaliteit of feedback-ruimte voor de opdrachtgever. Je betaalt voor de lengte van de animatie, per (halve) minuut en de standaard uitvoering is excellent. Prijsindicatie per minuut: vanaf EU 1250, daarna EU 700 per halve minuut, inclusief voice-over. Een spoedopdracht is mogelijk als de agenda dat toelaat en als de opdrachtgever zelf ook in staat is versnelde input te leveren. Standaard doorlooptijd is drie tot vijf weken. Interesse? Bel Kees Smits voor een intake op locatie: 06 31301915